امروز: جمعه 10 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

روش تحقیق مدیریت منابع انسانی

روش تحقیق مدیریت منابع انسانی دسته: علوم اجتماعی
بازدید: 19 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 289 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 81

نیروی انسانی موجود در هر جامعه عامل اساسی و تعیین كننده ای است كه با شركت مستقیم در تولید و خدمات یا به صورت اعمال تراوشات فكری در انواع فعالیتها موجبات توسعه و پیشرفت اقتصادی و اجتماعی هر كشوری را فراهم می سازد عملكرد نیروی انسانی به عنوان عامل اساسی بستگی به توانایی و انگیزش وی دارد

قیمت فایل فقط 19,500 تومان

خرید

فهرست مطالب

عنوان

صفحه

فصل اول – كلیات

مقدمه

1-1 بیان مسئله

2-1 اهمیت و ضرورت تحقیق

3-1 اهداف تحقیق

4-1 فرضیات و سوالات تحقیق

5-1 تعریف عملیاتی متغیرها در تحقیق

6-1 قلمرو تحقیق

7-1 واژه ها و اصطلاحات بكار رفته در تحقیق

فصل دوم – ادبیات موضوع

1-2 معرفی شركت

2-2 ماهیت انگیزش

3-2 اهمیت انگیزش

4-2 چهارچوب انگیزش

5-2 دیدگاههای تاریخی در انگیزش

      1-5-2 دیدگاههای اولیه انگیزش

      2-5-2 دیدگاه مدیریت علمی

      3-5-2 دیدگاه روابط انسانی

6-2 نظریه های انگیزش

      1-6-2 نظریه های محتوایی (تئوری نیازها)

      2-6-2 نظریه های فرایندی انگیزش

      3-6-2 نظریه های معاصر انگیزش

7-2 رابطه بین نیاز و انگیزش

فصل سوم – روش تحقیق

مقدمه

1-3 روش تحقیق

2-3 جامعه آماری

3-3 نمونه و روش نمونه گیری

4-3 ابزار گرداوری داده ها

5-3 روش تجزیه و تحلیل داده ها

6-3 محدودیتهای تحقیق

فصل چهارم – تجزیه و تحلیل یافته ها

1-4 توصیف داده ها

فصل پنجم – نتیجه گیری و پیشنهادات

1-5 نتیجه گیری

2-5 پیشنهادات

مقدمه

نیروی انسانی موجود در هر جامعه عامل اساسی و تعیین كننده ای است كه با شركت مستقیم در تولید و خدمات یا به صورت اعمال تراوشات فكری در انواع فعالیتها موجبات توسعه و پیشرفت اقتصادی و اجتماعی هر كشوری را فراهم می سازد. عملكرد نیروی انسانی به عنوان عامل اساسی بستگی به توانایی و انگیزش وی دارد.

توانایی ها و مهارتها تنها فرد را قادر می سازد، عملكرد نیروی انسانی به عنوان عامل اساسی بستگی به توانایی و انگیزش وی دارد.

توانایی ها و مهارتها تنها فرد را قادر می سازد كه وظیفه اش را انجام دهد اما برای اینكه او كارش را به نحو مطلوب انجام دهد نیاز به انگیزش دارد (مقدمی پور، 1378، 189)

انگیزش به معنای تحرك درآوردن رفتار فعال برای ارضای نیاز است. بعضی از نیازها مانند احتیاح زیستی به آب و هوا، غذا، خواب، سرپناه جزو نیازهای اولیه است و سایر نیازها را می توان به عنوان نیازهای ثانویه تلقی كرد كه مانند نیاز به قدر و منزلت، مقام، وابستگی به دیگران، محبت و. موفقیت و ... كه درجه شدت این نیازها در اشخاص مختلف متفاوت است. (ایران نژاد، 1376، 376) در تحقیق حاضر به دنبال آن هستیم كه نیازهای كاركنان شركت را مورد مطالعه و بررسی قرار دهیم كه مهمترین عامل مؤثر بر نظام انگیزش به شمار می رود. در سنجش نیازهای شدید كاركنان از مدل پنج طبقه ای سلسله مراتب نیازهای مازلو كه به ترتیب عبارتند از نیازهای فیزیولوژیك، ایمنی، امنیت، اجتماعی و تعلق، احترام و خودشكوفایی و همچنین نیازهای آشكار ماری، تئوری دو عاملی هرزبرگ و تئوری مك كلند به عنوان الگو استفاده شده است.

تركیب نیازهای شدید كاركنان وضعیت انگیزشی آنان را نشان خواهد داد و با مطالعه و بررسی بیشتر مشخص خواهد گردید كه سازمان مذكور تا چه حد به ارضای این نیازها توجه جدی دارد.

 بیان مسئله

سازمانها دیرزمانی است كه منابع مالی و مادی خود را از دیدگاه بلند مدت مد نظر قرار داده اند، تنها در سالهای اخیر است كه به طور جدی به كاربرد همین دیدگاه در زمینة منابع انسانی پرداخته اند. اكنون بسیاری از سازمانها مایلند كه كارمندان خود را به صورت منابعی همانند یك بانك استعداد برای آینده پرورش دهند تا با پیشرفت و رشد آنان از این منابع انسانی بهره گیرند (ستیرز روپورتر، 1372، 5)

فلسفه وجودی شركت مبنی بر دریافت، فروش و توزیع گاز شهری در محدوده فرمانداری های ری، تهران و شمیرانات می باشد. كاركنان می‌بایست در بالاترین سطح انگیزش جهت ارائه خدمات و ارضای منافع مردم (مشتركین) باشند و مدیریت می بایست در این راستا تمام امكانات خود را در جهت ارتقاء سطح انگیزش كاركنان به كار گیرد.

سطح انگیزش كاركنان در نحوه ارائه خدمت، نظم و انضباط حاكم بر فضای سازمان، میزان جابجایی و غیبت و ... منعكس می گردد. چنین به نظر می رسد كه عوامل گوناگونی از قبیل پایین بودن حقوق و دستمزد، پایین بودن اضافه كاری، محیط فیزیكی كار، حجم بالای كار، تقسیم نادرست كار در به وجود آمدن مشكلات دخالت داشته است. نتیجتاً پیامدهایی كه این كمبودها برای سازمان تحمیل می كند، می تواند مواردی از قبیل پایین بودن بهره وری، عدم رغبت به كار، كم كاری، افزایش غیبت باشد. با توجه به این واقعیت می توان دریافت كه كاركنان در حد مطلوب انگیزش كار نمی كنند. جهت بررسی و ارزیابی علل ایجاد افت انگیزش محقق اقدام به تحقیق فوق نموده است.

در این روند پایه اساسی پژوهش مبتنی بر نظریه سلسله مراتب نیازهای مازلو، نظریة نیازهای آشكار ماری، تئوری دو عاملی هرزبرگ، تئوری مك كلند می باشد تا بتوان تركیب نیازهای شدید كاركنان را شناخت و بر اساس اهمیت نیازها به اولویت بندی آن نیازها پرداخت و از طریق راه كار مورد لازوم جهت ارضای نیازهای ضروری بر حسب اولویت آنها به مدیریت ارائه نمود تا مدیریت سازمان با استفاده از راه كار ارائه شده در جهت افزایش انگیزش كاركنان حركت نموده و در نهایت انگیزش كل سازمان بهبود یابد.

قیمت فایل فقط 19,500 تومان

خرید

برچسب ها : مدیریت منابع انسانی , منابع انسانی , نیروی انسانی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر